Stilling ledig..

Ja så var byen uten ordfører. Igjen. Og det nå som det virket som om ting var på rett spor i en kommune som gikk konkurs for noen år siden. I det siste har vi sett en del positive forandringer og forbedringer i byen, som det hadde vært pratet om i årevis, men som det endelig ble gjort noe med. Han virket som en ålright fyr, og det er det langt fra alle politikere her som gjør. Kanskje det var nettopp det som var problemet. For han hadde ikke bare opposisjonen mot seg, men også noen av sine egne. Det antas at de var " kjøpt og betalt" av en president i et stort firma som mest sannsynlig kom til å miste en kontrakt med kommunen.
Det er ikke lett å forstå seg på den italienske politikken. Hvem som hører til hvor og som mener hva. Jeg lytter kun med er halvt øre når nyhetene ruller over skjermen. Det snakkes MYE om politikk, på "et språk" som vel knapt den vanlige italieneren i gata forstår.
Nå er "en vikar" på plass i kommunehuset.  Og så må vi vente til valget til neste år for å se hvem som er byen nye ordfører. Den avtroppede ordføreren stiller visst til valg igjen, for å ta "rotta på" de som dolket ham i ryggen. Så det er bare å følge med. Såpeoperaen ruller videre.


Nicola Proccacini. Visstnok kåret til en av Italias 10 mest sexy (nå eks) ordførere...



Kommentarer

  1. Ja, italiensk politikk er vel en såpe opera i seg selv !
    At Berlusconi kunne holde på så lenge, var vel for hele verden - uforståelig ...?!

    Det er jo synd at det er sånn da.....hører bare i lille Bolsena by, alle de store hotellene eies alle av samme familie, hvor mannen er ja, ordfører i byen.

    Eneste strand tomt til salgs, hvor det er gitt bygge tillatelse (gis ikke lenger, og ikke til boligformål, kun til skur som fisker'ne bruker) var selvsagt fordi eier av tomten, er beste kompis med ja, ordføreren...og det er tydeligvis ingen hemmelighet heller !!!

    Jaja, vi for bare sitte på sidelinjen og følge med, eller rettere sagt, jeg bare hører litt nå og da av de som kan oversette for meg til engelsk..haha...

    Ps, spørs om ikke det er noe lureri med kåringen også: Visstnok kåret til en av Italias 10 mest sexy...??
    Har da sett mye flottere karer enn han her !!!!!

    SvarSlett
  2. Berlusconi har fortsatt noen trofaste tilhengere, og ja det er helt utrolig. Jeg har prøvd meg på å diskutere med noen av dem, men her er det virkelig snakk om at kjærlighet gjør blind. De velger liksom konsekvent å se bort i fra alt det negative han har gjort. Ser jammen ikke ut som om han har tenkt å trappe ned med det første heller..

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg