Vill-asparges

Mange italienere er flinke til å bruke det naturen har å by på når de lager mat. Og nå er det tid for vill-asparges. Det er ganske vanlig å se folk som står langs veien og selger bunter med "asparagini" de har plukket selv. Her hvor jeg bor vokser de litt overalt, så nå er det bare å plukke med seg en bunt og så har jeg en av ingrediensene til lunsjen. Om det så er spagetti med asparges, omelett eller risotto.
 

Asparges og linselus.
 
                                            "Er dette noe jeg kan spise??"




                                      



                                                                                                                                                                                    
                                                   




Til spagetti med asparges trenger du:

                                                                      Olivenolje
                                                                      Hvitvin
                                                                      En sjalottløk
                                                                      Bacon
                                                                      Asparagini ( kan selvsagt bruke vanlig asparges også..)
                                                                      Spagetti
                                                                      Bladpersille
                                                                      Parmesan
                                                                      Salt og pepper.




La aspargesen koke i 3-4 minutter i lettsaltet vann, mens du lar finhakket løk og bacon surre i litt olivenolje i en stekepanne. Tilsett så den kokte aspargesen og ha pastaen i kokevannet til aspargesen. Tilsett litt vin i pannen, og la det putre mens pastaen koker ferdig. Tilsett litt av kokevannet til pastaen, i pannen ved behov. Smak til med salt og pepper. Når pastaen er al dente, helles vannet av og spagettien blandes sammen med aspargesen i stekepannen. bland godt mens pannen fortsatt står på platen. Server med finhakket bladpersille og revet parmesan.

Buon appetito!
 
 

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg