Middagstipset

Det hender jeg får spørsmålet spiser du pasta hver dag? Av nordmenn selvsagt... Og ja, vi gjør vel nesten det. Jeg var glad i pasta fra før jeg altså, og dessuten så  finnes jo nesten uendelig med måter å lage pastaretter på. Dagens pastarett er med broccoli og slakterpølse. Eller orecchiette con cime di rapa e salsiccia for å være helt korekt. Dette er en tradisjonell rett fra Puglia regionen som ligger i søritalia. Orecchiette betyr små ører.

Til 2 personer trenger du:


200g orecchiette (får du ikke tak i det kan du feks. bruke farfalle-sommerfuglpasta)
150g broccoli
150g grov kjøttpølse
et fedd hvitløk
en skvett hvitvin
rosmarin og timian
salt og pepper
olivenolje.

Kok broccolien i noen minutter. I mellomtiden varmer du litt olivenolje i stekepannen, og har i et fedd (helt) hvitløk. Fjern skinnet på pølsen og del kjøttet fra hverandre med en gaffel, Stek det i noen minutter, ha i finhakket rosmarin, og timian og en skvett hvitvin. La vinen koke inn og ha så i broccolien. (ikke hell ut broccolivannet) Smak til med salt og pepper, og skru ned varmen.




 Kok pastaen i broccolivannet. Ta ut hvitløksfeddet fra stekepannen. Når pastaen er nesten ferdig kokt, har du den oppi pannen, sammen med litt av kokevannet, og koker den ferdig der. Dryss på litt finhakkede urter, og server.

Vil du se bilder av hver steg klikk .HER
BUON APPETITO!

Kommentarer

Populære innlegg