8 desember-immacolata


8 desember feirer den katolske kirken immacolata- den ubesmittede unnfangelse, eller også kaldt Marias unnfangelsesdag. I følge den romersk-katolske lære var jomfru Maria fri for arvesynd fra før hun var født.  For oss andre er det den dagen man her i Italia dekorerer huset til jul. I dag skal juletreet pyntes og presepen fram. Julen her (iallefall pynten) er ganske så fargerik og blinkende. Å finne juletrelys som ikke bare blinker hysterisk var ikke enkelt kan jeg fortelle..
 
For en norsk sjel og mangeårig dekoratør ,som liker enkel pynt er ikke utvalget av julepynt så stort (det er vel forsåvidt lommeboken fornøyd med)..som for de som er glade i alt som glitrer ...




Presepen eller julekrybben er viktig i de italienske hjem og fåes i alle varienter. Stor eller liten, enkel eller forseggjort. Du kan kjøpe den ferdig eller bygge den selv. Og man får kjøpt hver minste lille dings for å gjøre presepen komplett. Bare ta en titt her.  For de som har god plass (og mye penger) kan den bli en hel landsby..



Skal jesusbarnet være blond eller mørkhåret, liten eller stor...? Han dekkes gjerne til med en bommulsdott eller papirbit frem til julaften.


Kommentarer

Populære innlegg