Latina

Latina ligger ca 40 km fra Terracina retning Roma. Latina er Lazio fylkes nest størst by med ca. 120000 innbyggere. Byen har ingen lang historie. Den ble grunnlagt av Mussolini i 1932, og er en av Italias yngste byer. Byen het opprinnelig Littoria, men etter krigen under press fra de allierte ble det bestemt at den skulle skifte navn til Latina, som et symbol på slutten av fascismen.
 Området der Latina ligger var opprinnelig sump. Romerne drenerte deler av det under byggingen av via Appia, men ødeleggelsene etter diverse invasjoner og slag gjorde at området igjen ble liggende under vann. I 1922 bestemte helsedepartementet at området skulle dreneres for å utrydde malariaen, men også for å gjøre sumpene om til dyrkbar mark. Ti år og 50000 arbeidere skulle til for å bygge kanaler, hugge skog og tørke opp jorda. Staten plasserte deretter 2000 familier i området, (de fleste fra nord med en plettfri fascistisk bakgrunn..) som hver seg fikk et nytt hus, stall, en melkeku, et par okser, alt det de trengte av redskaper, og 18 hektar dyrkbar mark. Denne tiårsperoden var en viktig del av Mussolinis fascistiske propaganda, og han ble  ofte avbildet skjorteløs med en spade i hånden, side om side med arbeiderne.




Latina er bygget i nyklassisk stil og er ikke en spesielt vakker by. Men det er som regel hit man reiser for å få tak i det som ikke finnes i Terracina... Selv tar jeg turen stort sett for å besøke min gamle jobb..


for å mimre litt med gamle kollegaer <3

Kommentarer

Populære innlegg