Gresskar

Det er tid for gresskar. Og da tenker jeg ikke bare som halloweenpynt.
Den brukes både til pasta, som tilbehør til kjøtt og visstnok i kaker.
Her er oppskrift på pasta med gresskarsaus:
500g gresskar
1 purre
olivenolje
revet muskatnøtt
1.5 dl fløte
ristede pinjekjerner
salt og pepper
pasta
Skjær gresskaret i tærninger og snitt purren fint. Ha oljen i en gryte og legg oppi purren når oljen er varm. La det surre i 5 min. Tilsett gresskar og muskatnøtt og la det surre sammen. Ha så i fløten og bittelitt vann og la det koke til gresskarbitene er møre. Noen gresskartyper er ganske søte, så det er viktig å smake til med salt og pepper. Rist pinjekjernene i en panne og strø dem på toppen av pastaen. Oppskriften er til ca 3 pers.

 
 
Posted by Picasa

Kommentarer

Populære innlegg