Fire!!

De siste ukene har det vært mer enn varmt og tørt. Luftstrømmer fra Afrika har gjort at vi har hatt temperaturer opp imot førti grader.
 I forrige uke var det skogbrann i fjellene bak Terracina, og canadairflyene fløy i skytteltrafikk over huset vårt for å hente vann i havet. Det var såpass langt unna at vi ikke kjente lukten av røyk, men noe aske ble fraktet hit med vinden. Nå på søndag derimot hadde vi en gressbrann mye mye nærmere. Fjellsiden på Monte San Angelo med tempelet på toppen, sto i fyr på to sider, og flammene spiste seg raskt bortover. Etter en stund var både helikopter, canadairfly og brannbiler på plass, og fikk slukket brannen. Selve tempelområdet fikk heldigvis ingen skadet, og heller ingen hus i området ble berørt. Det er ganske imponerende å se canadairflyene i aksjon,både når de laster vann og når de slipper det. Her trengs det både presisjon og en god dose mot spør du meg.

Et av helikopterne i aksjon.Fly i solnedgang... Fullastet med vann fra det Tyrrenske hav.
Kommentarer

  1. Spektakulært og litt skummelt, -bare håper ingen kom til skade.. Her har det regnet bøtter siden i går og det ser ikke ut til at det vil klarne....sender gjerne litt regn til Italia.

    SvarSlett
  2. Ja jeg sto på taket vårt og så på med skrekkblandet "fryd", hvis man kan kalle det det... En guide som befant seg på tempelet fikk lettere røykskader, men det var heldigvis den eneste. All well that ends well...

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg