JordskjelvI går var det konsert på domkirkeplassen i gamlebyen. Konserten var dedikert til de som ble rammet av det kraftige jordskjelvet som var for noen uker siden. Og for å minne om at det pågår en innsamlig av penger til de berørte. Terracineserne hadde møtt opp mannsterke, og det var leven og røre. Barn som sparket fotball, ungdommer som skrålte og summing av stemmer.
Tilstelningen startet med et minutts stillhet. Alle reiste seg og det ble stillere enn jeg hadde trodd var mulig med så mange til stede. Det gjorde inntrykk..
Til tross for en tragisk hendelse er det godt å se hvor mange Italienere som har mobilisert seg for å hjelpe. Enten det har vært ved å samle inn mat, klær og penger, eller å tilby fysisk hjelp.

Jeg sto opp morgenen den 24. august til meldinger fra folk hjemme i Norge som hadde hørt om jordskjelvet, og som spurte om alt var bra med oss. Jeg tenkte "Å nei og hvor".. Vi hadde ikke merket noen ting, men i løpet av dagen snakket jeg med flere som hadde våknet av at sengen ristet. Store deler av Italia hadde merket jordskjelvet. Fra Bologna i nord til Napoli i sør. Skjelvet hadde sentrum i et av områdene som kalles risikosone 1. Altså et område med høy risiko, og forekomst av jordskjelv. Jeg har det store skjelvet i Aquila 2009. friskt i minne.
 Jeg bodde på den tiden i sjette etasje på et hotell i utkanten av Roma, pga av jobben. Det var natt til mandag og P var på besøk.
Jeg våknet først, av at sengen rugget taktfast fra side til side Jeg skjønte med en gang hva det var.
P var noe mer forfjamset..jordskjelv?? Jeg sto opp og stilte meg i døråpningen, som jeg mener jeg har hørt at man skal gjøre. Jeg rakk vel ikke å bli så redd, og det var jo ikke sånn ramle ut av sengen kraftig, men det var en veldig rar opplevelse. Gulvet og møblene skal jo liksom ikke røre på seg. Men det som gjorde mest inntrykk var nok lyden. En dyp dunkende lyd,som om jeg hørte alle hotelles møbler vugge fra side til side. Så fort det var over gikk vi til vinduet. trafikken på motorveien gikk som normalt og alt var som det skulle. Bortsett fra vannet i svømmebassenget som skvulpet over kantene.
I dagene som fulgte kjente vi også noen etterskjelv. men de var over nesten før jeg rakk å tenke "her kommer det igjen".

Heldigvis ligger ikke Terracina i en sone hvor det er stor sannsynlighet for jordskjelv. For det er lett å tenke seg når man går gjennom gamlebyen, med bygninger fra så langt tilbake som middelalderen, hvorfor et slikt skjelv gjør så stor skade. Også derfor gjør disse jordskjelvene ekstra inntrykk når man bor her.

Kommentarer

 1. Forferdelig trist med disse jordskjelvene....;(
  Vi var i Roma, som du sikkert så via insta, og en ekkel opplevelse og kjenne sengen vugger.....men ante jo ikke hvilket omfang dette var ..

  Min mann og kompis ankom faktisk Terracina igår !
  Idag tok de fergen over til Ponza, og kjører til flyplassen imorgen.
  Hørte det regnet igår formiddag, og tydelig preg at nå var turist sesongen over, og det er vel kanskje like greit?

  Gleder meg til å se Bolsena, slutten av september og da stille og rolig igjen!

  Nyt høsten !

  SvarSlett
 2. Trist ja det er sikkert og visst! Vi hadde tenkt oss til Ponza i dag, men været er ikke det beste, så vi får se om vi finner på noe annet. Det er helt klart stillere her nå ja. Artig med litt liv å røre om sommeren, og så er det deilig når livet går tilbake til det normale igjen;)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg