Pølsefest!

I helgen gikk den årlige "Sagra della salsiccia di Monte san Biagio av stabelen". Altså en fest til ære for MSB's tradisjonelle pølse. Pølsene lages av svinekjøtt (håndskjært), salt, chilipepper, rødt pepper, "vino muscato di Terracina" og ristede korianderfrø. Pølsenes opprinnelse dateres tilbake til det 6. århundre da Longobarderne, som var et germansk folkesslag med skandinavisk opprinnelse, bosatte seg i Monte san Biagio. Bruken av koriander regner man derimot med at stammer fra Sarasenerne som var muslimer og som dominerte området i antikken. De brukte koriander for å dekke over smaken av svin, som for dem var forbudt å spise.
Festen  er blitt veldig populær blandt folk i området.Musikk, tivoli, teater, boder med tradisjonelle produkter, og det viktigste av alt spising. Mye godt å smake på ,og en del godsaker kjøpte vi med oss hjem. Så til kvelds har det gått i brød med spekeskinke og gode oster de siste dagene.






Kommentarer

Populære innlegg