Monte San Biagio

En liten kvarters biltur fra Terracina ligger Monte San Biagio. For de fleste er Msb bare der man tar toget til Roma eller Napoli. Men den lille middelalderbyen er absolutt verdt et besøk. Byen ligger ca 130 moh og utsikten er nydelig. Og også her som mange andre steder i området har man funnet spor etter de antikke romerne. Slottet/borgen som er et av byen severdigheter, er bygget på ruinene av et romersk tempel. Den gamle delen er meget vakker, med sine trange smug og bratte trapper. Her bor man tett på naboen, og det er ikke snakk om å "kjøre til døra" for de som bor midt oppe i gamlebyen.
 Sjangsen er stor for at du tusler rundt temmelig alene. Her får man virkelig fred i sjelen, og lyst til å sette seg på en liten balkong og bare nyte sola som varmer.
Det går buss fra Terracina til Monte San Biagio togstasjon. Herfra kan du enten ta bena fatt, (men obs! det er lenger enn det ser ut som, for veien opp går i sikk sakk), eller du kan ta en av de oransje små bussene opp til gamlebyen.Fredags formiddag er det marked i MSB.

En liten terasse på toppen av verden? Ja takk!

Til salgs! Boligprisene er ganske mye lavere enn i Terracina.

Se opp for dryppende klesvask!
Trappen opp til borgen og sikkert byen beste utkikkspunkt. Men ikke noe for meg som har skikkelig høydeskrekk. Vurderte å krabbe opp på alle fire, men lot det være....

MSB er kjent for sin gode pølse. Hvert år holdes det en fest til ære for la salsiccia di Monte San Biagio.


Utsikten er upåklagelig både på baksiden...

og på forsiden. Her ser du "Lago di Fondi" (innsjøen), og havet i det fjerne.

Kommentarer

Populære innlegg