Insalata di topinambur

 
Så forleden et program om en rotgrønnsak som jeg trodde jeg aldri hadde hørt om. Men så på wikipedia at det dreide seg om jordskokk. Hørt om den? Ja det har jeg jo,men spist den? Mmnei..tror ikke det. Har sett den i grønnsaksavdelingen, men har alltid trodd at det var en slags ingefær.. Her i Italia er den visst mest brukt i nord. Den har en litt nøtteaktig smak og kan tilberedes som poteten. Bakes, kokes, dampes, grilles, ovnsbakes og moses. Pure', suppe eller selvsagt til pastaen.. Den er næringsrik og inneholder inulin, et karbohydrat som ikke påvirker blodsukkeret. Den passer derfor fint til diabetikere og for de som er på diett.  
I det samme programmet ble denne insalaten laget.Den kan altså også spises rå. Veldig enkel, men god. (Med brød, så da ble det vanlige karbohydrater allikevel. Pytt pytt..)

Skrell jordskokken og skjær den i tynne skiver. Ha over litt presset sitronsaft. Skjær brød i små terninger, og rist dem i pannen med litt olivenolje. Kutt ost (jeg brukte emmental) i småbiter, og hakk valnøttkjerner. Bland alt sammen med pinjekjærner, pepper, og litt god olivenolje.
Deilig og sprø med mild og god smak. Buon appetito!
 
Posted by Picasa

Kommentarer

Populære innlegg