Il tempio di Giove

Terracinas viktigste severdighet er "Il tempio di Giove", som ligger på toppen av "Monte san Angelo" 227 m.o.h. Enten du er interessert i historie, eller om du bare vil nyte en fantastisk utsikt, er det verdt å ta turen opp hit.
Tempelet dateres tilbake til det fjerde århundre før kristus. Omtrent samme tid som romernes via Appia ble lagt gjennom Terracina. Man tror at tempelet ble bygget til ære for guden Jupiter (men også Venus er en teori). Området besto av flere store bygninger som ble bygget over flere århundrer. Det fantes også en militærbase på tempelområdet. Stedet hadde altså på grunn av sin ekstremt strategiske posisjon også en militær funksjon.
I middelalderen ble det bygget et kloster og en kirke til ære for San Michele Arcangelo oppå tempelruinene. Klosteret ble forlatt på slutten av det 16. århundre.




med håp om evig kjærlighet..
 
 


Området egner seg fint til en picnic i det fri. Det finnes både bord og benker hvor man kan slå seg ned med medbrakt mat og drikke. 
Til fots tar turen opp til tempelet ca 30 min. (med avgang fra gamlebyen).Det kan desverre ikke personlig bekreftes... Det er ganske bratt stigning, så det er lurt å ha på gode sko og ta med vann. Bybussen (linje C) går opp til tempelet i sommersesongen.

Utsikten er fantastisk og på ekstra klare dager kan man skimte Vesuv og Ischia i sør.
La spiagetta (lille stranda)
 Og san Felice i nord.
 
Bak trærne skimtes områdets bar. Her kan du nyte utsikten over havet med god drikke til.
For å komme inn på området må man kjøpe inngangsbilett. (I skrivende stund koster den 7 euro og fåes kjøpt ved inngangen). Et godt tips er å ha med kontanter. 
Posted by Picasa

Kommentarer

Populære innlegg